-
Tészták
Lazac tönköly tésztával
Hozzávalók / 2 adag:
- 500 g tönköly vagy spagetti tészta
- 250 g lazac
- 3 ek Terra Creta olívaolaj
- 200 ml tejföl
- 2 ek passzírozott paradicsom (paradicsompüré)
- mozzarella sajt
- só és bors, ízlés szerint
Elkészítés:
- Megfőzzük a tésztát sós vízbe, és hideg vízzel lehűtjük, félretesszük. Csak jó minőségű tönköly vagy spagetti tésztát használjunk, az olcsó a továbbiakban szétmállik.
- Egy serpenyőben felteszünk három evőkanál olajat melegedni, beletesszük az lazacot, sót és borsot és két-három percig dinszteljük mindkét oldalát. Amikor a lazac szép puha, villával osszuk kisebb részekre. Hozzáadjuk a paradicsom pürét és a tejfölt. 3 percig forraljuk. A mártás további ízesítéséhez használható például egy teáskanál osztriga szósz vagy pár csepp balzsamecet.
- A szószba beleforgatjuk a tésztát, és tálaljuk.
- Tálaláskor díszítjük bazsalikomlevéllel és mozzarella sajttal.