• Pokladňa
  • Môj účet

Košík

  • Társaság
    • Terra Creta Magyarország
    • Terra Creta Görögország
    • Kréta és Kolymvari régiója
    • Nemzetközi konferencia 2012
  • Termékek
    • Extra szűz olívaolaj
    • Extra szűz olívaolaj – PDO
    • Extra szűz olívaolaj – PDO Szerves (BIO)
    • Balzsamecet
    • Ajándék szett
    • Spray
    • LOT Number
  • Vásárlás
    • Vásárlás
    • Szállítás és fizetés
    • Általános Szerződési Feltételek
    • Személy adatok
  • Gyártás-minőség
    • Az olajfák termesztése
    • Olajmalom
    • Palackozás
    • Minőség
    • Tanúsítványok
    • Díjak
  • Kapcsolat
  • Receptek
    • Tészták
    • Édes sütik
  • Olajmalom

    Az olívaolaj gyártásának folyamatai

    Olívak az szétosztobanMint az egyik legmodernebb malom Európában, a Terra Creta legtöbb új felszerelése Krétán volt megtervezve és felépítve. A legtöbb termelői összetevőnk a Terra Creta csapat által lett megalkotva. Egy tökéletes malom létrehozása már önmagában művészet, mert feldolgozhatjuk ugyanazokat az olajbogyókat két különböző malomban és attól függően, hogy milyen eljárásokat és felszerelést használunk, két teljesen különböző olívaolajat állítunk elő. A Terra Creta-ban a felszerelés minden darabja, melyet a kivonásra használnak, rozsdamentes acélból van előállítva, hogy az olívaolaj ne veszítsen az értékéből, mégpedig az ízéből vagy az összetételéből.

    Az olívaolaj gyártása egyszerű és egyúttal természetes. A Terra Creta társaság egyedülálló, technológiailag fejlett és nagy teljesítményűOlíva Malom 2 olajmalma képes az olajbogyók felvételétől számított 45 perc leforgása alatt olívaolajjá dolgozni az olajbogyókat. Semmit nem adunk hozzá. A természet mindent megad, amire szükség van. Tekintettel arra, hogy az olajbogyókat ugyanazon a napon szedjük le és dolgozzuk fel, az olajnak nagyon alacsony a savas jellege és megőrzi a sajátos jellegzetes ízét és egyúttal hozzájárul az egészség fenntartásához. Az olívaolaj egyszerűen gyümölcslé, elég kifacsarni az olajat az olajbogyókból, és mint a legtöbb gyümölcslé nagyon egészséges a gazdag tápértékének és a hasznos természetes összetevőinek köszönhetően.

    1. Az olajbogyókat begyűjtjük az olajfaligetekben és elszállítjuk az olajmalomba, ahol minőségi és mennyiségi elemzésnek lesznek alávetve. A Terra Creta a helyszínen minden olajbogyó sarzsijából reprezentatív mintát küld a laboratóriumba és egy intelligens számítógépes rendszer által ellenőrzi az olyan tulajdonságokat, mint a savas jelleg, szín és a termény jövedelme. A Terra Creta bevezette az olajbogyók felvétele után ezeket az egyedülálló eljárásokat a termékei jobb megfigyelése, a minőség megőrzése és javítása és teljessége céljából. Kezdetkor minden egyes sarzsi kap egy vonalkódot és ezzel a követési rendszer részévé válik. A friss olajbogyókról nagy ventillátorok lefújják a leveleket vagy a gallyakat, melyeket az olajbogyókkal együtt szedtünk össze a hálóban. Ez után az olajbogyókat a minőség alapján nagy tartályokba helyezzük az olívaolaj kivonásának előkészületein belül. Amint az olajbogyókat szétosztályozzuk, folyamatba lép a két gyártási vonal egyike. A Terra Creta egy órán belül 24 tonna olajbogyó befogadására képes és a gyártás teljesítőképessége 11 tonna óránként.

    2. Az első lépés a gyártási vonalban a mosás. Az olajbogyókat háromszor átmossuk ivóvízzel, hogy bebiztosítsuk, hogy minden szennyeződést, levelet és idegen részecskét eltávolítottunk és nem következik be az olaj leértékelése.

    3. A következő fázisban az olajbogyók folytatják útjukat a rozsdamentes acélból készült zúzógépbe, mely szétzúzza az egész olajbogyót a maggal együtt (PIP), egy egynemű masszába. Ez a lépés fontos, mert a zúzás hossza és a massza textúrája megváltoztathatja az olívaolaj minőségét. Ezért, ha a Terra Creta zúzza az olajbogyókat, ami keletkezik, az robusztus darabos paszta, se nem krémes, se nem kásás.

    4. Az olajos masszát áthelyezzük nagy acélos tartályokba, hogy puhuljon. Az edény nagy acél forgatót tartalmaz, mely a 27 fokra való felmelegítéskor folyamatosan mozgatja a masszát. Kb. 35 perc után a massza elő van készítve a következő lépésre. A folyamat e részét a Terra Creta „porhanyósításnak” nevezi, ez a szakszó fejezi ki legjobban az eljárást, mivel a „hidegen sajtolt” fogalom kissé félrevezető tekintettel arra, hogy ebben a fázisban az olajbogyók még általában nincsenek összenyomva. Ebben az időszakban a természetesen előforduló enzimek fejlesztik az olaj ízét és aromáját, tehát ez egy nagyon fontos fázis.

    5. A centrifugában az olajbogyók gyümölcshúsa a maggal együtt elválasztódik az olajbogyók levétől. A szétválasztás három- (olaj – víz – szilárd anyagok) vagy kétfázisos (olaj – víztartalmú szilárd anyagok) kivonással hajtható végre. Mi a kétfázisos kivonást használjuk, hogy a vizet ne fecséreljük el (1000 l víz megtakarítása/1000 l olívaolaj). Az ökológiai előny ellenére, a kétfázisos kivonás egészségesebb olívaolajat hoz létre és ugyancsak nem mosódnak ki a fontos polyfenolok.

    6. Ebben a fázisban az olajbogyó leve olaj, egy kevés víz és az olívapogácsa üledékének keveréke. A végső fázisban ez a két elem elkülönül, csak a természetes olívaolaj marad hátra – tiszta és természetes gyümölcslé, melyet átszállítunk a tárolótartályokba, ahol a palackozásra vár. Az egész folyamat a felvételtől a megtöltésig számítógéppel automatizált egy ellenőrzött környezetben, tehát a teljes ellenőrzés be van tartva a gyártás folyamán.

    Olíva Malom 3 triedicka oliv

    Az olívaolaj feldolgozása véget ért és minden, ami megmaradt, az az arany nektár a leginkább fenntartható termésből. Ebben a szellemben a Terra Creta a gyártási folyamat minden egyes melléktermékét felhasználja azzal a céllal, hogy támogassa a fenntarthatóságot a társaság összes nézőpontjában. Néhány példa az újrahasznosításra:

    1. Az eredeti terméstől megvont leveleket a gazdák visszaadják a mezőgazdasági állatoknak.
    2. Az olajbogyók olívapogácsáját, melyet a centrifugából távolítottunk el, visszaadjuk a társaságnak olívapogácsából gyártott olívaolaj és száraz olívatönköly személyében (mint üzemanyag).

    A száraz tönköly, mint üzemanyag a víz melegítésére használható fel a lágyító fázis alatt, valamint a gyártási felszerelés fűtésére. A víz használata a malomban minimális, ami óvja az értékes természeti anyagokat.

    Olíva Malom 4 olíva mosás

    A Terra Creta olajmalom kulcstulajdonságai

    • Az innovatív formatervezés és a teljesen automatizált gyártás alacsonyabb gyártási költségeket és a gyártás minden egyes lépése feletti teljes ellenőrzést kínál
    • A folyamatos kivonás, az olajbogyók minőségi csoportosítása és a kétfázisos kivonás bebiztosítja az olívaolaj legmagasabb minőségét
    • Az ökológiai létesítmény szoláris csöveket használ a belső megvilágításra és a kétfázisos kivonás csökkenti a szennyvizet és nem szennyezi be a környezetet
    • Az összes gyártási felszerelést a Terra Creta fejlesztési csapata indítványozta és 100 % rozsdamentes acélból (316L) volt előállítva, az összes gép és felszerelés 85 %-a Kréta szigetén volt legyártva
    • Nemzetközi tanúsítás IFS, ISO 22000:2005 (HACCP), ISO 9001:2008, Kosher, BIOHELLAS, NOP-USDA, KRAV, ECOCERT az olívaolaj szerves kivonásának részére.
  • Vevőszolgálat
    • Tel.: +421 948 384 390 (Hétfő - Péntek: 9:00-12:00 / 13:00-16:00)
    • Not available
  • Termékkategóriák
    • Ajándék szett
    • Balzsamecet
    • Extra szűz olívaolaj
    • Extra szűz olívaolaj - PDO
    • Extra szűz olívaolaj - PDO Szerves (BIO)
    • Spray
    • Uncategorized
  • Top termékek
    • Extra szűz olívaolaj - PDO Szerves (BIO) üveg 500 ml
      Hodnotenie 5.00 z 5
    • Extra szűz olívaolaj - PDO hengeres tartály 1L
    • Balzsamecet üveg Dorica 250 ml
    • Balzsamecet - Spray 250ml
    • Balzsamecet - Spray 100ml
  • LOT Number
  • Fontos az olajról tudni…
  • Személy adatok

© Copyright Golden Olive Kft 2013