Amint az extra szűz olívaolajunk elő van állítva, leszűrjük, hogy eltávolítsuk az olívaolaj összes megmaradt gyümölcsrészecskéjét.
Az olajat ezután rozsdamentes tartályokban tároljuk ellenőrzött hőmérséklet mellett. A jó olívaolaj gyártásának művészete még messze nincs a végénél. Mint a bor jó ismerője, a mi keverőnk kiértékeli a különböző sarzsikat, melyek a szüretkor keletkeztek, és ügyesen megalkotja és meghatározza az olaj végső adagját, melyeket a különböző címkéinkre fogunk használni (Estate a Traditional). A novemberben előállított olívaolaj nagyon zöld, jellegzetesen más, mint a decemberi, mely enyhébb, érettebb ízű. Végül az értékes olívaolajunk készen áll a speciális üvegekbe vagy konzervdobozokba való palackozásra, megjelölésre, kartonokba való csomagolásra, a palettákra helyezésre és az egész világba való szállításra.
A Terra Creta üvegek palackozásának kulcstulajdonságai