-
Édes sütik
MÁLNÁS MUFFIN
Hozzávalók:
- 120 g cukor
- 250 g liszt (finom)
- 4 ek Extra szűz olívaolaj (Terra Creta)
- 2 db tojás (egész)
- 150 ml tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 tábla fehér csokoládé (10 dkg)
- 200 g málna (mélyhűtött is nagyon jó)
Elkészítés:
- Helyezze el a fagyasztott málnát egy tányéron, hogy némileg felengedjen és válasszon ki 12-14 darabot a muffin tetejére.
- Összekeverjük a tojás sárgáját az extra szűz olívaolajjal,a sóval,a cukorral,a vaníliás cukorral és a tejjel.
- A tojásfehérjéket tiszta tálban habverővel felverjük.
- 2 és 3-mas pontot összekeverjük és beledolgozzuk a liszttel elkevert sütőport.
- Végül pedig óvatosan hozzáadjuk a málnát és az apró darabokra vágott fehér csokoládét
- Muffin papírokat helyezünk a formákba, amiket színültig töltünk masszával. Tetejére helyezzük a kis málna darabokat és mehetnek a sütőbe. 170 fokon 15-20 percet sütjük.
- Ne nyissa ki a sütőt sütés közben.